Pomiń nawigację
O stronie
O autorze
Nowości na stronie
Propozycje dla szkół i uczelni
Oferta
Kontakt
Reklama
Linki
Życie składa się ze szczegółów
6. Wokół stołu
Nasz manifest
Antykwariat
Księgarnia
Odpowiadamy na pytania czytelników
Nowy blog Stanisława Krajskiego - Savoir vivre i klasa średnia
Teksty ze starego bloga
Historia savoir vivre
Etykieta biznesu
Konteksty
Lektury
Ziemiaństwo
Savoir-vivre w życiu
1. Filozofia savoir vivre
2. Mowa ciała i zmiana miejsca
3. Ubiór i wygląd
4. Komunikacja
5. Precedencja
6. Wokół stołu
Obrusy, serwety, serwetki, przekładki itp.
Sztućce
Zastawa
Menu
Przygotowanie stołu
Co to jest temperatura pokojowa?
Wina
Inne alkohole
Napoje gorące
Napoje chłodzące bezalkoholowe
Serwowanie potraw
Jak jeść
Zachowania
O której godzinie powinno być podane śniadanie, a o której obiad?
7. Wizyty i przyjęcia
8. Miejsca publiczne
9. Uroczystości rodzinne
10. Podróże i wakacje
11. W Kościele
12. W szkole
13. Savoir vivre na uczelni
14. Savoir vivre dla dzieci
15. W telewizji
16. Kwiaty i prezenty
17. Papierosy, falki, cygara, tabaka
18. Testy i zagadki
19. Wywiady
20. Zwierzęta
21. Savoir vivre za granicą
22. Emisja głosu - ważne!
23. Zachowania naganne
24. Co nas kompromituje?
25. Szpital i sanatorium
26.Sport i turystyka
27. Felietony Stanisława Krajskiego w piśmie "Wittchen"
28. Artykuły Stanisława Krajskiego na wieszjak.pl
29. Netykieta
A
A
A
Menu
Jak dobierać menu i napoje - link
Owoce
Przykładowe schematy menu uroczystego śniadania oficjalnego według Edwarda Pietkiewicza
Kultura jedzenia - felieton
Typy kawioru
Jadłospis i przebieg uroczystego obiadu
Słownik kulinarny
drukuj
« powrót
Copyright © 2008
Powered by
Quick.Cms